לכאורה, סדנת שוקולד לילדים נשמע כמו פתרון מושלם ליומולדת או חגיגה משפחתית. אבל האם זה באמת כך?
חפיסת שוקולד חלב, זו שילדים הכי אוהבים, מורכבת משש קוביות סוכר, שתי קוביות אבקת חלב ושתי קוביות קקאו- על כל עשר קוביות של שוקולד.
בחשבון פשוט, כשאנחנו נותנים לילד שלנו שתי שורות וחצי של שוקולד, בעצם נתנו לו שש קוביות סוכר, שזה המון סוכר לגוף קטן של ילד.
הסוכר גורם להיי של כמה דקות, ומיד לאחר מכן צניחת הסוכר תוביל להפרעות התנהגותיות, חוסר ריכוז, גם אצל מבוגרים אבל בעיקר אצל ילדים, שיכולת השליטה העצמית שלהם מוגבלת.
לכן, סדנת שוקולד לילדים, כן או לא? בטח שכן! אבל... קודם כל להפחית ברמות הסוכר.
אז איך עושים את זה?
קודם כל אפשר להשתמש בהמתקה טבעית של תמרים או סילאן. הילדים לא ירגישו בהבדל מבחינת המתיקות, אבל בגלל התמרים ירגישו נינוחים ורגועים.
טיפ נוסף לסדנת שוקולד, אם משתמשים בשוקולד תעשייתי רצוי להשתמש בשוקולד מריר בלבד, ולרכך את ריכוז הקקאו באמצעות עיסת אגוזים ותמרים. לילדים יהיה עדיין מתוק וטעים, ואתם תדעו שהם קיבלו קצת בריאות על הדרך...
טיפ שלישי, כאשר בוחרים בסדנת שוקולד כזו, כדאי לדאוג שהעבודה עצמה עוזרת בפיתוח מוטוריקה עדינה אצל הילד ומחזקת את תחושת הביטחון, וחווית ההצלחה.
והטיפ האחרון... השוקולד הכי מתוק לילדים זה הנוכחות שלכם, ההורים, ביחד איתם! סדנת שוקולד לילדים יכולה להיות הזדמנות מופלאה לחוויה משותפת של שניכם גם יחד.
לסיכום, סדנת שוקולד לילדים יכולה להיות חוויה משמעותית, מגבשת ומהנה. חשוב להקפיד על כמה שפחות סוכר תעשייתי, ולבחור בסדנה כזו, שגם תפתח את הילד לצד הריגושים וההנאה שיקבל בכל מקרה מהעבודה עם השוקולד.
רונית לב, מומחית בשוקולד טבעי ותרפיסטית בשוקולד.